Nu ook leefstijl sessies op basis van de OERsterk principes

Het werken met de adem gebeurt al vele honderden jaren, sinds enkele jaren heeft de populariteit en bekendheid van ademwerk een vlucht genomen. 

Steeds meer mensen ontdekken de adem als tool voor een meer ontspannen, gezonder en bewuster leven, voor heling en transformatie, voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. 

Een goede ademhaling heeft vele voordelen. Zo verspil je minder energie, krijg je meer veerkracht en ontspanning, draagt het bij aan een stil hoofd en brengt het je sneller in flow, helpt het je emoties te controleren, en verbetert het de zuurstofvoorziening van je lichaam waardoor je prestatieniveau verbetert.

Als je ademhaling past bij de activiteit van dat moment, is je lichaam in balans. Je lichaam raakt uit balans als je vaker in- en uitademt dan nodig is. Er gaat dan een soort alarm af in je hersenen, waardoor je hartslag versnelt en er stresshormonen vrijkomen. Dit geeft een opgejaagd, onrustig gevoel.

Wanneer je diep ademhaalt, voorzie je je lichaam van een optimale hoeveelheid zuurstof. Dit kan leiden tot een toename van je energieniveau en een algeheel gevoel van alertheid en vitaliteit. Door bewust diep adem te halen gedurende de dag, kun je je energieker en productiever voelen.

Een juiste buikademhaling kan je helpen om meer rust en energie te krijgen. Een mens moet goed ademhalen om het hele lichaam, dus alle organen, van zuurstof te voorzien. De buikademhaling leren kan bijdragen aan een gezond zenuwstelsel en werkt positief op veel andere processen in je lichaam.

Te snel ademen kan allerlei oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met allerlei taken die je jezelf oplegt of met de hoeveelheid prikkels waaraan je blootstaat, bijvoorbeeld via je mobiele telefoon laptop of televisie.

Voorafgaand aan een sessie Paarden coaching vraag ik altijd even om goed naar je buik te ademen. Dit om rustiger te worden (voor velen is het spannend om met een groot paard de bak in te gaan) maar ook om te landen in je lichaam. Wanneer je geland bent in je lichaam kun je veel beter voelen, je gaat dan “uit je hoofd”. En is dat fijn omdat je tijdens de sessie veel naar je gevoel gaat en Igor reageert daarop regeert. Ik lees de reactie van Igor vertaal dit.  Samen met jou kijken we of dit klopt.