Nu ook leefstijl sessies op basis van de OERsterk principes

Bewust ontspannen

Eigenlijk weten we allemaal wel dat ontspanning belangrijk is. Maar in hoeverre ben je daar bewust mee bezig? Plan je daar bewust tijd voor of zet je kruizen in je agenda op bepaalde momenten zodat je “even niets hoeft”. 

Vaak doen we dit te weinig. Er is altijd wel iets wat nog even “moet”. Door je daar bewust van te zijn kun je ook bewust tijd inplannen voor je ontspanning. Hier wordt in elk geval je bijnier heel bij van!

Je kunt om te ontspannen gaan wandelen of fietsen, sporten, luisteren naar muziek, een boek lezen, je laten masseren, met vrienden afspreken, yoga, meditatie of mindfulness.

Soms klinkt het makkelijker dan het is. Wanneer je je ontspant, ben je dan ook leeg in je hoofd? Zit je volledig in het hier en nu? Of flitsen er nog steeds gedachten door je heen. Ga maar eens 5 minuten op de bank zitten met een kopje thee niks doen. Dat kan best een uitdaging zijn 😉

Bij paarden werkt het veel makkelijker. Paarden leven in het nu en vanuit overgave. Paarden zijn heel goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander. Met behulp van het spiegelend vermogen van een paard kan iemand zich bewust worden van zijn of haar gedrag.