Nu ook leefstijl sessies op basis van de OERsterk principes

Representanten

Tijdens een (familie) opstelling wordt er gewerkt met representanten. Vaak zijn dit mensen die interesse hebben in een familie opstelling.  Een andere mogelijkheid is met blaadjes of poppetjes te werken die als representant staan voor jouw familie. Wanneer er een opstelling plaatsvindt met mensen kies je mensen uit die representant staan voor jouw vader, jouw moeder ect. Het gekke is dat de representanten dit ook echt zo voelen. Even zijn zij voor jouw moment je vader of je moeder.

Bij de paarden coaching kun je ook werken met representanten wanneer je een groepssessie doet. Wanneer je alleen een sessie doet werk ik met pionnen. Je pakt dan voor je vader, je moeder ect. een pion en zet deze neer op de plek in de bak waar het voor jou goed voelt. Daarna ga je bij de pion staan en voelen. Je kunt je dan invoelen in de persoon waar de pion voor staat. De plek waar je de pion neerzet zegt ook van alles over hoe jij tegen jouw gezinsleden aankijken. Zet jij je vader ver weg in de hoek of dicht bij jou? En waarom staat hij ver weg en niet dicht bij jou? Igor reageert op de energie waar jij de pion neerzet, maar ook wat je voelt wanneer je bij de pion gaat staan. Vaak komen er zaken die binnen de familie spelen aan het licht. Door het te benoemen of aan te kijken wordt het vaak opgelost. Daar hoef je niet direct iets van te merken. 

Daarnaast kunnen paarden ook de energie transformeren. Dit doen ze door te gapen, te schudden of te rollen. Ze zijn dan aan het werk voor jou, omdat ze in de energie van jouw veld (familie) staan. 

Dat maakt een familie opstelling met paarden zo bijzonder!